Punajuuri-jauhelihalaatikko

Punajuuri jakaa ihmisiä: toiset tykkää, toiset ei. Itse kuulun niihin, jotka eivät säilötyistä punajuurista niinkään välitä, mutta tuoreet kelpaavat. Tämä ruoka on oma kehitelmä vuosien varrelta.

Ainekset:

- 400g (naudan) jauhelihaa

- 1 rkl öljyä paistamiseen

- n. 1 kg tuoreita punajuuria

- 2 isoa (puna)sipulia

- 1/2 pala Aurajuustoa

- n. 3 dl kermaa (ruoka- tai kuohukerma)

- 150 g juustoraastetta

- suolaa, pippuria ja muita mausteita oman maun mukaan (itse käytin jauhelihassa jauhelihamaustetta sekä valkosipulirouhetta suolan ja pippurin lisäksi)

Valmistus:

1. Kuori ja viipaloi punajuuret n. 0,5 cm paksuisiksi viipaleiksi.

2. Kuori ja viipaloi sipulit renkaiksi.

3. Lämmitä öljy pannulla ja paista jauheliha. Mausta oman maun mukaan.

4. Lado punajuuret, sipulit ja jauheliha kerroksittain uunivuokaan. Murusta Aurajuustoa jauhelihan päälle. Omaan vuokaan näitä "kerroksia" tuli kolme.

5. Kaada päälle kerma ja ripottele pinnalle juustoraaste.

Paista uunissa 175 asteessa noin tunti. Kannattaa kokeilla haarukalla tai tikulla punajuurien kypsymistä aina välillä. Mikäli pinta ruskistuu liikaa, peitä se foliolla. 

Uunista oton jälkeen anna vetäytyä jonkin aikaa ennen tarjoilua.



Tässä kuva valmiista ruuasta. Matkan varrellahan en kuvia hoksannut ottaa. Olinkohan liian nälkäinen :D

Kommentit