Unikoulu vol. 2.

Miten tää aika menee näin nopeeta ja aina on muka kiire?! No nyt kuitenkin kerkesin hieman kirjotella :)

Aloitimme viime viikolla Selja-neidin kanssa unikoulun toisen osan eli yömaidosta luopumisen. Yöt olivat menneet flunssista selviytymistenkin jälkeen yhä huonommiksi ja neiti heräili pahimmillaan tunnin välein ja nukuttaminen saattoi viedä jopa kolme tuntia. Eikä ilman maitoa pärjätty öisin. Oma jaksaminen alkoi olla jo koetuksella, kun unijaksot jäivät kovin lyhyiksi. Viime viikolla sitten päätin, että nyt ollaan terveitä ja tämä on nyt tässä: enää ei öisin maitopalvelu pelaa, kun nälkä tytöllä ei varmana ole (syö meinaan sen verran hyvin päivisin). 

Torstain vastaisena yönä aloitimme. Olin valmistautunut valvomaan lähes koko yön, joten mulla oli energiajuomapullo jääkaapissa odottamassa yötä, että pysyn hereillä. Pinja muutti jälleen meidän huoneen lattialle nukkumaan. Lisäksi kannoin nojatuolin alakerrasta tyttöjen huoneeseen, jotta saan hieman paremman asennon istua neidin tukena. Valmiiksi laitoin myös itselleni peiton ja tyynyn. Myös Netflixissä odotti kesken oleva sarja, että jotain tekemistä on yöllä. Neitihän ei siis kosketusta raivon hetkellä kestä, mutta vieressä halusin tietenkin pysyä. Olin siis valmis! 

Ilta meni mukavasti niin kuin jo unikoulun ekasta osasta lähtien. Selja nukahti itsekseen maidon jälkeen seitsemän aikoihin. Ennen yhtä hän yöllä heräsi ja itkua kesti noin kaksi tuntia, jonka jälkeen hän luovutti ja nukahti ja nukkui aina aamuun puoli kahdeksaan asti heräämättä. Olin ERITTÄIN tyytyväinen Seljan ensimmäiseen yöhön :) tästä oli hyvä jatkaa kohti seuraavaa. 

Valmistelut olivat samat ja lisäksi mulla oli kiellettyä herkkuani eli suklaata tuomaan energiaa yöhön. Iltanukahtaminen sujuu taas hyvin. Ennen kolmea Selja heräsi, mutta rauhoittui noin 25 minuutissa. Heräsi vielä uudestaan, mutta kävin vain laittaa pupun lähemmäs ja hän nukahti takaisin. Heräsi vielä kerran kuuden aikaan, jolloin riitti, että kävin laittamassa peittoa päälle. Sitten nukuttiin vielä tunnin verran. Toinenkin yö sujui siis mallikkaasti :)

Kolmanteen yöhön olin edelleen varustautunut, mutta suureksi yllätyksekseni Sekja nukkui KOKO yön heräämättä. Lauantaiaamuna hän heräsi jo puoli seitsemän, mutta sekään ei haitannut, koska omakin kello oli soimassa aikaisin, koska lähdin tyttöjen kanssa Seljan kummisedän perheen kyytiin Kuopion Ikeaan. Siitä eteenpäin yöt ovat menneet pääsääntöisesti niin, etä kerran aamuyöstä olen käynyt peiton laittamassa päälle tai pupun käteen ja sen jälkeen on nukuttu vähintään puoli seitsemään. Pidempäänkin saisi toki nukkua, kun on niin kovin väsynyt jo aikaisin aamulla, mutta parempi tämä kuin yöheräämiset :) näin hyvin on siis sujunut! Ja rauhoitteluksi riittää vain käsi kyljen päälle ja hän rauhoittuu välittömästi :) en olisi ikinä uskonut viikko sitten, että tässä tilanteessa ollaan jo nyt. Mutta ei nuolaista ennen kuin tipahtaa :) palataan asiaan tilanteen edetessä.

Tässä vielä neidin ilmeitä tältä päivältä :)




Kommentit