Hyvää syntymäpäivää, minä :D

Kalevalan päivä, Suomen kulttuurin päivä, pikkuveljen nimipäivä, uusimman serkkuni yksipäiväispäivä, liputuspäivä ja minun syntymäpäivä. Liikaa tulee vuosia täyteen, joten se niistä.

Selja-taapertaja aloittaa maanantaina päiväkodissa ja tutustumiset ovat menneet hyvin. Nyt vaan toivon, että mun työt jatkuu jossakin vielä ensi viikon jälkeenkin. Neiti kävi muutama viikko sitten kontrollissa sairaalassa ja Propral-lääkitys lopetettiin. Nyt sitten tarkkaillaan, ettei mansikkaluomi lähde uudestaan kasvamaan ja kontrolleissa käydään säännöllisesti. Maanantaina kävin neidin kanssa terveyskeskuksessa (TAAS!!) ja jälleen korvatulehdus tai pitäisi varmaan sanoa, että EDELLEEN. Marraskuusta lähtien nyt taisteltu korvien kanssa. Lääkäri laittoi lähetteen korvalääkärille keskussairaalaan, mistä tupsahtikin kirjeitä kaksin kappalein jo torstaina. Avasin ensimmäisen kirjeen ja siinä ilmoitettiin, että Selja on asetettu leikkausjonoon. Hieman säikäytti, kun missään ei mainittu, että mihin leikkaukseen. Avasin siinä sitten toisen kirjeen ja siellä oli nivaska esitietolomakkeita, jotka piti pikimmiten täytellä. Edelleen olin epätietoinen, että mihin leikkaukseen meidän pieni on oikein menossa. Sitten bongasin kirjeen yläkulmasta pienellä präntillä, että se oli lähetetty Korva-, kurkku- ja nenäpoliklinikalta, joten eiköhän se ole korvien putkitus tulossa. Olisi se tosiaan ihan kiva, että kirjeissä kerrottaisiin, että mihin operaatioon sitä ollaan menossa :D

Tässä nykytilanne luomesta. Eli pienentynyt on huimasti ja vaalentunut, mikä lääkärin mukaan tarkoittaa sitä, että se on "kuolemassa" pois :)

Pitihän sitä nyt reilun kuukauden leivontatauon jälkeen jotain tehdä, joten pääsin testaamaan uusinta irtopohjavuokaa, missä ihana muumipohja. Kakku piti tietenkin tehdä keikauttamalla. Pohjiksi testasin Kinuskikissan brownies-pohjaa, jonka tein 1,5-kertaisena kahdessa irtopohjavuuassa, jotta sain kaksi pohjaa. Täytteinä on smoothiekakun sovellettu versio eli lähikaupasta ei löytynyt kookoskermaa, joten korvasin sen kookosmaidolla ja tilkalla kevytvispiä (tein puolikkaan annoksen). Vaalea kerros on oma kokeilu vaahtoutuvaa vaniljakastiketta, tilkka kevytvispiä, lime-sitruunajogurttia ja sitruunamehua. Odotan jo, että pääsen maistelee :)

   
Oma synttärikakku :)
Tänään tapahtuu vielä semmoistakin, että haemme meille VIHDOIN uuden keittiönpöydän ja tuolit. Nykyinen pöytä on ostettu edellistä edelliseen asuntoon ja on mitoiltaan aivan liian pieni nykyiseen perhekokoon nähden. Pääsemme siis nauttimaan synttärikahvit isomman pöydän ääressä, mihin mahtuu kaikki istumaan kunnolla :)

Mukavaa Kalevalanpäivää kaikille :)


Kommentit