Päivä 7: Takaisin Suomeen.

Torstaiaamuna pakkasimme teltan ja muut tavarat autoon ja suuntasimme muutaman kilometrin merenrantaa pitkin pohjoiseen päin. Telttanaapuriltamme olimme saaneet vinkin, että sieltä löytyy sopivia kalapaikkoja. Pysähdyimme levikkeelle ja isäntä lähti heittelee. Laskuvesi oli menossa, joten ranta oli täynnä meren hiomia kiviä. Lasten kanssa keskityimme niiden keräämiseen. Kalaa emme reissulta olleet saaneet, joten tavoitteena oli vähintään yksi kala saada.. ja tulihan se sieltä :D pienen pieni seiti tai turska tai joku muu hopeinen. Päästimme kalan takaisin mereen kasvamaan.

Se riitti meille ja lähdimme kohti Suomea. Hiljalleen sumupilvi hälveni ympäriltämme ja taivas oli taas sininen ja aurinko porotti. Suomen rajalla loppui myös uusi asfaltti :D Pysähdyimmen Enontekiöllä Lapin sodan näyttelyssä ja natsien rakentamalla puolustuslinnakkeella. Tytöt nukkuivat sikeästi, joten jäin heidän kanssaan autoon odottamaan, kun isäntä kävi kiertämässä paikkoja.

Ajoimme kohti Kolaria pientä kiertolenkkiä Äkäslompolon kautta. Ajatuksena oli vierailla Jounin kaupalla, mutta raju vesisade ja yksikaistainen tie hidastivat vauhtiamme sen verran, että totesimme, ettei siihen ollut aikaa. Olimme juuri sopivasti Kolarin rautatieasemalla pakkaamassa auton junaan. Ehdimme käydä hakemassa myös iltapalaa lähikaupasta ennen junaan nousemista. Junassa meitä odotti makuuhytti vessalla ja suihkulla. Edessä noin 1000km ja 11 tuntia Tampereelle.

Vessa/suihku. Näppärää suunnittelua.

Pienen pieni hyttimme.

Kommentit