Mitä voit tehdä vanhoista kravateista, osa 1

Kravatit ovat aina kiinnostaneet minua ja törmäsin vahingossa muutamaan tuunausideaan, jonka vuoksi lähdinkin metsästämään vanhoja kravatteja. Kirppareiltahan niitä on ihan edullisestikin löytynyt ja olen niitä muutaman haalinut varastoon.

DIY kaulasomiste

Ensimmäisenä oli päästävä testaamaan kaula-asustetta.

Tarvikkeet: kravatti, nuppineuloja, ompelukone, nappi

Taittele kravatti haluamallasi tavalla ja kiinnitä nuppineuloilla. Huomioi lopullisen jutun muoto, että istuu kaulalle. Ompele suoralla ompeleella koko matkalta. Tee napinläpi leveään osaan ja kiinnitä nappi kravatin toiseen päähän. Valmis! Itse en löytänyt kivaa nappia varastoista, joten päädyin päällystämään tavallisen muovinapin tekonahkalla.

Tässä tekeleeni :)







DIY Avainnauha

Aiemminkin olen noista avainnauhaongelmista höpötellyt ja tässä 1,5 vuoden aikana ongelma on ollut, että avainnauhani kulahtavat nopeasti ja tietenkin hieman kyllästyn, joten uusia on pitänyt tehdä :D Pinterest on onneksi auttanut tähänkin "vaivaan" ja ideoita on löytynyt enemmän kuin olen ehtinyt toteuttaa. Pöllöt ovat olleet suuressa roolissa, mutta nyt viimeisin onkin hyvin yksinkertainen kravatti.

Tarvikkeet: kravatti, neulaa ja lankaa/ompelukone, nappi, pieni pala esim. kanttinauhaa.

Ompele leveän pään alle lenkki kanttinauhasta, mihin saa avainlenkin kiinnitettyä, ja napin läpi myös leveään päähän. Toiseen päähän nappi kiinni ja tadaa.. valmis!

Tässä oma versioni.



Lisää tulossa, kunhan ehdin haalia kravatteja lisää. Haaveena olisi tehdä hame tai mekko kravateista, mutta sitä odotellessa..UIKeyInputUpArrow

Kommentit