Quinny by MaxiCosi Freestyle 3XL Comfort vs. Bugaboo Buffalo.

Noniin. Tämä taitaa olla aika yleinen blogiaihe näissä lapsellisten immeisten piireissä. Itselläni tässä nyt eniten kokemusta näistä kahdista kärryistä, joten pientä vertailua ajattelin laittaa.

Pinjan ollessa noin 4kk tajusin, että neljäpyöräiset kääntymättömättömillä renkailla varustetut vaunut eivät olleet kovin hyvä vaihtoehto kaupunkiasumiseen, joten Tori.fistä löysin käytettynä ja hyvässä kunnossa olevat Quinnyn Freestyle 3XL Comfort-rattaat (nämä siis painonsa takia luokitellaan yhdistelmärattaiksi), jotka vertaillen, pohtien ja miettien olin todennut meidän tarpeisiin sopiviksi. Rattaiden mukana tuli Dreami city-vaunukoppa, adapterit kopalle ja MaxiCosin turvakaukalolle (meillä oli Brion kaukalo, joten siitä ei meille ollut hyötyä), ratasosa, vaunukopan sadesuoja, Quinnyn hoitolaukku, pieni pumppu renkaita varten ja pienen pieni irroitettava kännykkäkotelo. Väri rattaissa oli musta. Omista ei ole enää pahemmin kuvia, mutta tässä muutama netistä lainattu.


Tässä kuvassa nyt uudemmalla rungolla ja kopankin suojapeite hieman erilainen, mutta muuten samanmoiset :)

Tässä näkyy sillä meidän rungolla olevat :)

Meillä vaunukoppa ei ollut käytössä kuin noin kuukauden, koska painoraja on 9 kiloa ja Pinja saavutti sen painon jo puolen vuoden iässä :D Sadesuojan ratasosaan hommasin eBayn kautta edullisesti. Rattaat olivat meillä käytössä noin kolmeen ikävuoteen asti. Painoraja ratasosassa on muistaakseni 18 kiloa eli aikas isoksi asti voi lapsi näissä matkata.

Freestylien plussat ja miinukset:
+ isot ilmakumirenkaat
+ kääntyvä, mutta suoraan kulkevaksi lukittava eturengas
+ renkaiden helppo poisottaminen (oli meillä tärkeää hissiin ja auton takakonttiin rattaita tungettaessa)
+ ratasosan saa täysin makuulle, joten menee jo pienelläkin vauvalla
+ ratasosan suunnan vaihtaminen
+ vetoketju tavarakorissa helpotti tavaroiden laittamista
+ KÄSIJARRU!!!
+ hyvä työnnettävyys ja ketterät kääntymään
+ lämmittävä nahkasuoja työntöaisassa
+ Dreami-kopan sirous, integroitu ötökkäsuoja ja näppärä sadesuoja
+ loskasuoja eturenkaassa
+ ratasosan jalkatuen säätäminen
+ sopii myös juoksurattaiksi
+ kätevät säilytystaskut kuomussa ja Dreami-kopassa
+ laadukkaat ja kestävät
+ ei käytössä tullutta kulumaa
+ hinta ja erityisesti hinta-laatu-suhde!!!
+ sivuun kääntyvä turvakaari

- melko leveät (vanhassa hississä joutui poistamaan toisen renkaan, että mahtuivat)
- ratasosan kiinnilaittaminen hieman hankalalla mekanismillä
- kasaanlaittaminen
- kovin isot kasaantaitettuna, jos ratasistuin kasvot menosuuntaan
- kuomun säädön napsahtelu (nukkuva lapsi saattoi herätä)
- tavarakori kovin pieni
- jäykkä jalkajarru (en tiedä oliko vain meidän yksilöissä)
- painavat nostaa

Oliskohan siinä ollut tärkeimmät :) Ja nyt Bugaboiden kimppuun.

Bugaboot eivät olleet mitenkään käytännön tasolla tutut ennestään, joten ostin hieman sian säkissä :D Olin Seljaa odottaessa ajatellut, ettei meidän tarvitse ostaa uusia vaunuja eikä rattaita, kun on Freestylet, joihin MaxiCosin CabrioFix-kaukalokin oli jo hankittu. Sitten kaverini valaisi minua, että tämmöisetkin on olemassa. Pitihän sitä käydä googlailemassa, että millaisista kärryistä on kyse ja se oli virhe!! Olin myyty! Vaunuista tuntui löytyvän kaikki, mistä olin haaveillut (enkä ollut edes haaveillut mistään). Sitten vain saksalaista verkkokauppaa etsimään ja pohtimaan, onko järkeä ostaa uusia, mutta halu vei voiton. Ja Freestyletkin sain myytyä nopeasti, joten mikäs siinä sitten. Päädyin hankkimaan Bugaboon Buffalot Babyhuysista ja väri oli helppo päättää: mustat, koska vauvan sukupuolesta ei ollut vielä tietoa, joten väriä olisi ollut hankala miettiä eikä vaaleatkaan oikein napanneet ajatellen syksyn loskakelejä. Vaunut tilaukseen ja sitten odoteltiin. Vaunut saapuivat ajallaan kotiinkuljetettuina.. voi sitä onnen iltaa!! Paketti sisälsi rungon, ratasosan, vaunukoppaosan, sadesuojan (käy molempiin) sekä tilasin erikseen MaxiCosin kaukaloa varten adapterit. Vaunuthan piti päästä heti kokoamaan. Itsekseni ison mahan kanssa sain vaunut kasattua ja ne tuntuivat hurjan isoilta seisoessa meidän olohuoneessa. Isäntäkin kävi niitä katsomassa ja mainitsi jotain traktorista. Ensikokeiluun rattaat pääsivät muutaman päivän päästä, kun kyyditsin Pinjaa niillä (painorajahan ratasosassa on huimat 23 kiloa!!). Ison mahan kanssa isoa ylämäkeä 16 kilon kyytiläinen rattaissa istuen rattaat eivät tuntuneet lainkaan kevyiltä. Olin kuitenkin tyytyväinen hankintaani jo silloin. Sitten vain odoteltiin, että pienimmäinen syntyy.

Tässä netistä lainattuja kuvia vaunuista.
Tässä tämä meidän väri eli täysmusta :)

Tässä näkyy hyvin vaunujen/rattaiden monipuolisuus.


Nyt 9 kuukauden päivittäisellä käyttökokemuksella voin todeta, että hankinta oli hyvä enkä ole katunut lainkaan. Muutama negatiivinen juttu on tullut vastaan, mutta muuten ei ole moitittavaa. Nyt talven lähestyessä ja kelien kylmetessä, on tullut aika kaivaa Pinjan vanha lämpöpussi esiin. Ostin Lodgerin Bunkerin Pinjalle rattaisiin (myös Saksasta tilaamalla), koska se on niin monikäyttöinen ja ihanaa materiaalia. Ongelma Buffaloissa ja (muussa kuin Bugaboon) lämpöpussin yhteistyössä on se, ettei rattaiden valjaita saa irti mitenkään, joten 5-pistevaljaiden asentaminen lämpöpussin/-alustan reiistä on yksi mahdottomuus. En kuitenkaan raaski/halua ostaa uutta lämpöpussia, joten hätä ei lue lakia. Minä näppäränä tyttönä otin sakset käsiin ja leikkasin alustan reikien kohdalta auki, parsin reunat takaisin kiinni, ettei lähde purkamaan, ja haen vielä äitiltä tarranauhaa, jolla saan suljettua leikkauksen takaisin kiinni :) ja hyvin toimii! Tein tämän vain sisävuorelle/alustalle, koska lämpöpussi on sen verran muhkea, ettei sen kanssa tarvitse valjaita. Tästä lämpöpussiprojektista voisin lisäillä kuvia myöhemmin, mutta nyt Selja-neiti on nukkumassa ko. pussissa rattaissa :)

Buffaloiden plussat ja miinukset:
+ kevyet työntää ja nostella
+ isot renkaat
+ kääntyvät etupyörät, jotka saa myös lukittua
+ näppärät laittaa kasaan ja menevät pieneen, kun ottaa ratasosan (ja renkaat) pois
+ ISO tavarakori (max. 10kiloa + aisalle 6kiloa)
+ tyylikkään näköiset
+ laadukkaat
+ sama sadesuoja sopii sekä vaunukoppaan että ratasosaan
+ liikkuvat näppärästi
+ vaunukoppa ja ratasosa tulevat korkealle, joten ei ota selkään
+ kapeat
+ varmuuslenkki ranteeseen (saisi kyllä olla ihan vähän pidempi)
+ irroitettava ja kääntyvä turvakaari
+ iso ja suojaisa kuomu, joka ei napsu säädettäessä
+ kulkevat maastossa kun maastossa

- valjaita ei saa irti
- vaunukopan ja ratasosan runko on sama, joten nopea vaihto ei onnistu
- ratasosan kuppimaisuus
- työntöaisan malli ei ehkä ihan omaan käteen sopiva
- työntöaisan hoitolaukkukoukut väärässä paikassa
- hinta!!
- käsijarrua kaipailen, kun siihen ehdin tottua
- adapterit eivät sisälly hintaan

Tämmöset tulivat nyt mieleen :) Toivottavasti tämä auttaa jotakuta tekemään päätöksiä vaunuhankinnoissa! Lisäksi voin suositella erittäin näppäriksi matkarattaiksi, jotka menevät todella pieneen tilaan Quinnyn Zapp Xtra-rattaita ja niistähän on tullut nyt parannellut Zapp Xtra 2-malli :) niistä ei pahaa sanottavaa! Ja mukana tulee adapterit MaxiCosin kaukalolle, joten oli todella näppärää käydä esim. kaupungilla pikaisesti, kun rattaat menivät vaikka jalkatilassa autossa ja sitten vaan kaukalo kiinni ja menoks. Nekin meille tilattu Saksasta huomattavasti edullisemmin ja värinä punainen. Ne odottaa taas ensi kesää varastossa, koska eivät ole oikein talven rattaat :)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mansikkaluomen tilanne.

Seljan alkutaival.